login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 76,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-06-21

 Sår på brystvorterne

Jeg har en søn på 17 dage, der for 2 uger siden fik klippet sit stramme tungebånd. Jeg havde allerede fået store sår på brystvorterne, men efter lidt træning i at få bedre fat, aftog smerten lidt ved at amme. Sårene er der dog stadig og det gør stadig ondt. Han krænger ikke overlæben ud når han spiser og har stramt læbebånd. Det virker heller ikke til at han får tømt brystet helt, selv om han sutter læææænge (snildt 45 minutter med nogle pauser). Har I nogle gode metoder til at han kan få bedre fat? Har lige prøvet laid back på begge bryster, men også her gør det ondt når han sutter. Og er det normalt at sårene stadig er der efter 1,5 uge med bedre sutteteknik og bare bryster dagen lang de sidste 5 dage? De får luft i lange baner og Lansinoh efter hver amning. Har også brugt Multi-mam cirka en gang dagligt de sidste 5 dage. 

Er ved at være virkelig træt af at sidde med bare bryster og ikke kunne have vikle eller bare lidt tøj på overkroppen fordi brystvorterne er så ømme. Håber I har nogle gode fif.  

Endnu ikke besvaret

2017-06-16

 alt for meget mælk i det højre bryst

Hej😊

Jeg fuldammer min dreng på tre uger, men det er som om at ved mit højre bryst er der alt for meget mælk til ham. Han spiser i ca. 8-12 min. Og tager ham op for og bøvse, men så gylper han voldsomt, er urolig derefter og gylper lidt mere. Ca. 15-20 min. Efter kommer han til brystet igen og spiser sig mæt. Men derefter er det som om han bare har overspist, og skal holdes op af ca 20-30 min. Før han ligges ned. Eller bliver han meget ked af det. 

Nedløbet synes jeg også virker voldsomt han hoster og får det galt i halsen når det starter med og løbe.

Han havde lige et appetitspring i tirsdags. Ved det venstre bryst køre det så fint🙂

Hvordan får jeg bedst muligt sat mælken ned ved det bryst? 

Jeg ammer gerne i laid back stillingen og liggende om natten. 

Hilsen Birgitte Endnu ikke besvaret

2017-06-16

 Problem med amning

Hej 
Jeg blev mor til min datter for 5 ugers tid siden og jeg ammer men da hun tabte sig for meget, blev jeg nød til give mme ved siden af og nu vil jeg mere end noget andet at jeg kan få det amning op og køre så det kun er det kun får. Lige pt kører vi faktisk mest med flaske, da hun ikke rigtig vil mit bryst mere. Men Når hun ligger ved mit bryst så ligger hun så urolig som om der ikke kommer noget, men når jeg selv lige presser så kommer det altså. Jeg har prøvet og pumpe og der kommer os noget, det er desværre bare ikke særlig meget. Jeg bliver mere og mere frustreret og det kan hun selvfølgelig mærke, jeg har virkelig været ved at kaste håndklædet i ringen men der er virkelig ikke noget jeg hellere vil end at amme.. 
jeg er brystopereret. 
Håber virkelig i kan hjælpe mig og komme med nogle gode forslag 😬🤞🏻😊

Endnu ikke besvaret

2017-06-13

 amme længde

Kære kloge vejledere..

Sagen er den at jeg fuldammer min 3 måneder gamle datter. Hun blev født en sen aften og da personalet havde travlt, blev hun lagt forkert til fra staren. Det resulterede i sår på brystet - og senere ammebrikker. Efter 10 dage smed jeg dem selv da hun havde taget rigtig godt på og havde mange våde bleer. Desværre sutter hun fortsat forkert (sugerør frem for burger). Vi har prøvet alt for at få korrigeret hendes teknik. To private amme vejledere og en fra kommunen. Hendes læber og tunge er tjekket og er ia. Hun åbner bare ikke munden nok. Hendes gane er lidt høj og mine bryster store og sydvendte. Måske det er årsagen? Selv ikke liggende eller laidback har hjulpet. Æv! Det volder ikke hende synlige problemer- fortsat vægt stigning og våde bleer. Men jeg har dog stadig meget ømme vorter. Det kan jeg dog leve med.

Men, min datter sover ikke godt- maks 2 timer per gang døgnet rundt. Og hun er længe om at spise- gerne 20-30 min kan hun ligge ved brystet og die. Indledningsvist er det "drik sut drik sut drik sut". Hernæst bliver det til sut sut sut drik osv. Er det et problem at hun er så længe om det? 

På forhånd tak.


Vh Sarah

Endnu ikke besvaret

2017-06-11

 Ammebaby på 5 måneder taber sig?

Hej.

Min datter på lige over 5 måneder bliver fuldammet og plejer at tage 250-310 gram på igen ugen efter en hård start med ammebrikker og anæmi vi nu heldigvis har overvundet. 

Hun er på min egen vægt gået ned, men den kan selvfølgelig vise forkert og jeg får da også vejet hende ved sundhedsplejersken tirsdag, så jeg kan få be- eller afkræftet det. Men, jeg synes heller ikke hendes tøj er helt så stramt længere. 

Hun spiser meget ofte mindst 11 gange om dagen og man kan høre det nærmest overvælder hende så voldsomt er nedløbet, men hun er dog også blevet meget utålmodig med det og skal tit lave alt muligt andet end at spise. 

Hun er meget glad og livlig og lægen mener hun vokser godt og som hun skal.

Kan en baby godt bare tabe sig i en periode og være okay? Jeg har slet ikke følelsen af hun er sulten og jeg vil gerne vente med fast føde til 6 måneder hvor jeg vil køre semi-blw. 


På forhånd tak. 

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her