login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 71,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-03-26

 

Vores datter er 12 uger.. amningen gik super godt indtil for ca 1 måned siden tror jeg. Pludselig blev hun vred når hun skulle ammes.  Hun sutter ivrigt de første 2 min og der er massere af mælk . Så blir hun urolig og vred og spytter vorten ud og blir så ivrig igen åbner munden og vil ha den igen. Tager fat i et par sekunder og spytter den ud igen og det samme gentager sig derefter.. Det resultere i at vi begge blir frustrerede. Hun var meget ked pga sult tilsidst og jeg tror hun forbinder amningen og ammepuden med noget dårligt nu. Jeg vil virkelig gerne amme hende. Sundhedsplejesken var ikke tilfreds med det hun tog på (lidt for lidt fordi hun jo aldrig spiste færdigt ved brystet som
Beskrevet længere oppe) Malker nu ud med maskine nogle gange om dagen og der er massere af mælk . Det får hun så i flaske hvilket hun gerne vil. Plus lidt modermælks erstatning (så vi er sikker på hun får det hun har brug, aftalt med sundhedsplejesken). Hun har lidt med maven også. Altså luft. Derfor har vi fået nogle mylicon dråber ved lægen mod det. Vil som
Sagt meget gerne amme hende og der er nok mælk og hendes sutte teknik er tjekket og fin. Hva pokker gør man? Hun vil Ammes lidt mere når
Hun lige er vågnet eller om natten hvor hun er træt men det er ikke perfekt stadigvæk. Den stilling der fungere bedst er laid back for der drikker hun mest, men den er ret bøvlet synes jeg da mine bryster er store. Mvh Line 

Endnu ikke besvaret

2017-03-23

 Jeg ønsker at fri- og fuldamme snarest

Kære ammerådgivere,

Den 12. marts fødte jeg min lille datter. Den 14. marts kom jordemoderen hjem til os (vi fødte derhjemme) for at veje hende, lave høreprøve, hælprøve mm. Vi fandt ud af, at hun havde tabt sig 13-14% - hun vejede 3000g ved fødslen. Så vi fik at vide, at vi skulle tage på hospitalet, da det var alt for meget hun havde tabt sig.
Vi blev indlagt fra tirsdag til fredag. Hun nåede at tage 200g på, mens vi var der. Det var utroligt hårdt og stressende for os at være på hospitalet, så selv om det skar i mit hjerte, besluttede vi at tage hjem for at give hende modermælkserstatning på flaske.
Jeg er fast besluttet på, at vi får amningen op at køre, men som det er nu, synes jeg godt nok, at der er lang vej. Jeg har egentlig godt med mælk, men stadig ikke nok til at mætte hende. Aftalen med både hospitalet og sundhedsplejersken er, at vi ammer 10min på hvert bryst og så giver hende flaske – det gør vi hver tredje time. Det giver bare slet ikke mening for mig længere.
Jeg vil enormt gerne friamme, da det giver bedst mening for mig. Og jeg tænker bestemt, at det er det eneste, der kan få min mælkeproduktion op. Jeg synes, at jeg sidder fast i en ond cirkel lige nu – jeg må kun amme en lille smule og så bliver hun ellers mæt i flasken. Så min mælkeproduktionen får aldrig rigtig lov til at stige selvom det hele tiden har været meningen, at jeg på sigt skal fuldamme.
Jeg er enormt fristet til at smide flasken ud og så bare begynde på at fri- og fuldamme – og evt. amme mere eller mindre konstant. Jeg oplever nemlig, at jeg kan amme på det ene bryst og så det andet, hvorefter det første igen har mælk til, at hun kan spise der endnu en gang. Og sådan kan jeg blive ved med at stimulere mine bryster, mens hun ligeledes oplever at få mælk ud af det. Jeg er dog bange for at stoppe med flasken, da jeg rædselsslagen for, at hun taber sig igen. Da hun var 9 dage gammel, var hun tilbage på sin fødselsvægt. Det er godt, men hun vejer stadig kun de 3kg, så jeg synes stadig, at hun er meget skrøbelig. Dog frygter jeg også, at hun begynder at foretrække flasken og afvise brystet, hvis jeg ikke snart stopper den.

Så for at afslutte min tankestrøm, så tror jeg, at mit spørgsmål må lyde således: Hvad tænker I vil give bedst mening med henblik på at fri-og fuldamme? Vil det give mening at droppe flasken nu eller evt. vente til at hun lidt større og mere robust?Og har I måske andre råd, når I hører vores historie?

De bedste hilsner,
Anne

Endnu ikke besvaret

2017-03-23

 Amning/vækning ( råd søges)

Jeg fødte d. 12 marts og har i dag fået første besøg af SP.  
Min datter har et godt sove hjerte og kan sagtens sove 4 timer, især om natten  (bemærk, hvor hun også har en vågen periode på 1 - 2 timer) 
Jeg har læst flere steder på nettet, at baby skal ammes hver 3.  time (cirka), og dette passer også ok. Men nogle gange lader jeg hende sove lidt mere. SP gav tydeligt udtryk for, at hun SKAL vækkes hvor 3. time. Og måske 1 gang om dagen, kan jeg lave hende sove til 4 time. 
Det skal siges, at jeg bruger en app, hvor jeg kan følge med i måltider, længde m.m. og gennemsnit måltider er 9 måltider dagligt og sammenlagt ca. 3,5 - 4  times amning i alt om dagen. (Sådan cirka)

Hun vejede 2770 g ved fødsel, hun tabte sig. I fredags vejede hun 2670 g og i dag 3100. 

Hvis hun f.eks har haft en vågen periode på 1,5 time og bliv ammet i starten - synes jeg det er syndt at vække hende 1,5 efter hun er faldet i søvn. Tænker at de også har godt af søvnen ift bearbejdning, udvikling osv. 
Så spørgsmålet lyder, skal jeg vække min datter hver 3 time? ? ?

Se svar...

2017-03-21

 Revnet brystvorter

Kære ammenet 

Tak for alt hvad i gør for alle os kvinder. Nu er det blevet min tur til at søge hjælp. 
Jeg har en datter (W) på 2 år og venter nu mit andet barn her til maj. 
Amningen med W var præget af enorme smerter! Jeg ammede hende dog til hun blev 7,5 måneder. 
Nu frygter jeg jo lidt at jeg skal have samme smerter denne gang. Mine brystvorter er aldrig blevet 'almindelige' igen. Det er ligesom de aldrig gror rigtig sammen? Der danner sig nogle mørke skorper som jeg kan pille af. Jeg vil jo gerne have at de vokser rigtig sammen inden den nye kommer. Er der noget jeg kan gøre? Jeg har smurt dem lanolin creme, men det hjælper ikke. 
Mvh L

Endnu ikke besvaret

2017-03-21

 Malke ud eller vente?

Hej Ammerådgivningen. 

Hvor er det dejligt, at man kan skrive til jer med spørgsmål. Tak for det.

Jeg har en dreng på 3,5 måned, som jeg fri- og fuldammer. Alt går fint, og vi trives begge med det. Han spiser mange gange i løbet af en dag, nogle gange kun lidt på det ene, og andre gange spiser han meget og på begge bryster. 

Hans søvnrytme har de sidste par uger ændret sig, sådan at han nu kun tager kortere lure om dagen, men til gengæld sover han så ofte igennem fra kl. ca. 20.30 om aftenen og ofte helt indtil kl. 5.30, før han vågner igen og skal spise. Jeg oplever derfor, at jeg om natten får meget fyldte og spændte bryster, da der går mange timer, hvor han ikke spiser på dem. Når han spiser på det første bryst, lige når han vågner, så lækker det andet bryst rigtig meget mælk, fordi det er så fyldt, men typisk bliver han mæt af kun at spise på det ene, fordi det jo også er helt fyldt. Derfor kan klokken altså nemt blive 7, inden han får spist på det andet.

Det jeg tænker på er, om jeg burde stå op i løbet af natten og bruge en pumpe til at få malket ud, og få mælken i fryseren. Fordelen tænker jeg er, at jeg jo så kommer af med spændingerne og de overfyldte bryster, plus at det giver min kæreste mulighed for at give vores søn flaske en dag, hvis jeg skal væk mere end et par timer (det har vi endnu ikke prøvet). Jeg er bare i tvivl, om jeg i så fald skal malke ud på begge bryster, for hvad nu hvis han så pludselig vågner kl. 3 (det er sket nogle gange) og er sulten, men hvor jeg så har malket ud kort forinden, så brysterne er næsten tomme.... Ville det være bedre kun at malke ud på det ene, og så tilbyde ham det der har været fyldt længst tid, når han vågner? Kan jeg risikere, at det at malke ud om natten skaber øget produktion, fordi jeg ikke pumper efter at have ammet først, sådan at jeg laver rod i den tilpasning i mængden af mælk, der jo er lavet efter hans efterspørgsel? Og er det i så fald bedre at lade være? Jeg ved godt, at der nok ikke kan gives ja/nej svar på det, men vil bare gerne høre jeres overvejelser.

Hvis det ikke skal være om natten, hvordan sørger jeg så bedst for at få lidt mælk i fryseren uden at lave rod i produktionen?

Jeg håber, at I kan give mig lidt input i forhold til, om det virker som en god idé at malke ud om natten, eller om jeg helst bare skal fortsætte som nu. Jeg er ikke voldsomt generet af de fyldte bryster om natten, så jeg holder det gerne ud, hvis det umiddelbart er bedst for amningen. 

Og sidste spørgsmål. Vil det være fint at prøve at introducere min søn for en flaske med min mælk i, hvis det kun er 1-2 gange om måneden? Det vil jo give mig muligheden for at komme lidt ud af huset uden ham ;-) men hvis det typisk altid vil have en negativ påvirkning på amningen, så vil jeg hellere vente, da det jo kører så godt med det nu.

På forhånd tak

Vh. Tanja


Endnu ikke besvaret

 

Vil du være medlem - tryk her