login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 72,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-04-28

 Smerter ved amning

Kære Ammenet/ammerådgivere.

 

Min dejlige datter, April, er nu 3 mdr. gammel, født den 18. januar. Jeg har haft problemer med amning næsten lige fra start, og er nu ved at være godt frustreret over, at det ikke bare kan fungere nemt og smertefrit. Jeg brænder virkelig for at amme min datter og vil gerne gøre det længe.

 

Min sundhedsplejerske kom på besøg, da April var 5 dage gammel, så en amning fra lidt afstand og sagde: ”Det ser fint ud.” Det stolede jeg på og tænkte, at smerterne nok snart ville gå over, og at det sikkert var normalt idet mine smerter som regel forsvandt efter et par minutter. De næste par uger gik det meget op og ned. Nogle dage gjorde det ondt og andre dage gjorde det ikke. Men det næsten altid også gjort ondt mellem amningerne. Efter at have læst en del på nettet, konkluderede jeg, at jeg måske havde fået svamp. Jeg tog derfor til læge, som dog ikke mente det var svamp, men jeg fik Brentan alligevel og smurte mig i mange dage efter, dog uden bedring. Sundhedsplejersken kom på besøg igen og kiggede på mine brystvorter, men kunne ikke se og/eller forstå, hvad der var skulle være årsagen til, at jeg blev ved med at have ondt.

 

Smerterne blev værre og værre, og da April var ca. 1,5 måned gammel, fik jeg hjælp af en anden sundhedsplejerske, (min søsters veninde) som så sagde, at det var sutteteknikken den var galt med, og at April ikke gabte ordentlig nok op. Hun sagde, at når jeg lagde hende til, skulle jeg trække i hendes underkæbe for at få hende til at gabe højere op. Jeg kæmpede og kæmpede med dette i nogle uger, men igen uden bedring. Jeg prøvede også med ammebrikker, men det gjorde ligeså ondt med dem på, så derfor tog jeg dem væk igen.

 

Da min sundhedsplejerske kom på 4. besøg den 17. Marts tjekkede hun hendes tungebånd igen (hun tjekkede også på 1. besøg) og mente så nu, at det måske var lidt stramt. Derfor bestilte jeg tid hos øre-næse-halslægen, som mandag den 20. valgte at klippe hendes tungebånd. Sundhedsplejersken havde bestilt tid til mig hos deres ammeekspert/ammevejleder, som jeg kom ned til om tirsdagen idet der slet heller ingen bedring var, efter hun havde fået klippet tungebåndet. Ammevejlederen sagde, at der intet var galt med sutteteknikken og at April suttede præcis som hun skulle. Hun mente, at grunden til jeg havde ondt var pga. indre svamp og begyndende brystbetændelse. Hun foreslog mig, at jeg i en uge næsten udelukkende skulle bruge laid-back stillingen, og så komme ned til hende igen ugen efter. Jeg havde sår og revner på brystvorterne i den uge, som dog forsvandt inden ugen var omme. Hun sagde også, at jeg skulle bede lægen om Fluconazol, men det ville lægen ikke udskrive til mig, da man ikke må tage det når man ammer.

 

Sårene var forsvundet og havde ingen smerter mellem amningerne mere, men det gjorde stadig ondt når jeg ammede. Jeg valgte at give det et nogle uger for at se, om det nu ikke blev bedre ved næsten kun at bruge laid-back.

 

Da min datter så skulle have sin 3 mdrs. vaccine den 18. april, spurgte jeg lægen om jeg ikke kunne få noget mod hendes trøske, da jeg tænkte det måske var derfor jeg blev ved med at have ondt stadigvæk. Fik Brentan igen til mig selv og Mycostatin til April. Flasken er nu næsten tom og igen ingen bedring for nogen af os.

 

Jeg brænder virkelig inderligt for at amningen skal fungere. Føler jeg nu har prøvet alt og også læst jeres wiki fra ende til anden flere gange. Håber I kan hjælpe mig! <3

 

April følger kurven 100 %, tager på som hun skal og er glad og tilpas.

 

Mvh. Johanne.

Endnu ikke besvaret

2017-04-27

 Genetablering af amning

Jeg stoppede med at amme min datter da hun var 14 dage gammel fordi jeg simpelthen ikke havde overskuddet til at kæmpe mere. Jeg fik fra start stukket en suttebrik i hånden da jeg har indadvendte brystvorter. Den hjalp også en smule, men følte stadig der var noget helt galt. Jordemoderen på barselsgangen + min sp mente at hun suttede lige præcis som hun skulle, så det var bare at hænge i. Desværre tabte hun sig langt over de 10% som de må på bare 4 dage, så min sp sagde jeg skulle supplere med MME - så det gjorde jeg. Derudover skulle jeg pumpe ud hver 3. time døgnet rundt efter hver amning og så give hende den udpumpede mælk. 

Da hun var 9 dage gammel fik jeg endelig trumfet igennem, at hun altså skulle have klippet det tungebånd. Havde været ved flere forskellige som ikke ville gøre det, men fandt en som ville og ganske rigtigt - Det var for kort. Da vi kom hjem og jeg lagde hende til kunne jeg mærke en markant ændring i hvordan hun suttede. Desværre var jeg fuldstændig udmattet og havde ikke mere energi og kampgejst tilbage, så da hun var 11 dage gammel begyndte jeg at trappe ud af amningerne og da hun var 14 dage gammel gik vi over på fuld MME.

Jeg sidder nu tilbage med følelsen af, at jeg ikke har fået den korrekte vejledning og støtte, både i forhold til amningen, suttebrikker og tungebåndet. Jeg sidder også med følelsen af, at jeg virkelig ikke er klar til at opgive amningen fuldstændig selvom jeg pt. ikke har mere mælk, så jeg vil gerne prøve at få gang i min mælkeproduktion igen.

Min datter er nu 3 mdr. gammel, så er der overhovedet en chance for, at jeg kan få gang i den igen? Og hvis der er, hvordan gør jeg det så på den bedste måde?

Mvh en meget håbende mor.

Endnu ikke besvaret

2017-04-14

 

Min pige er fra 13. Marts 5 uger gammel nu. 

Hun suttede forkert fra start, jeg fik stukket ammebrikker i hånden og jeg holdt jeg ud den første uge indtil jeg til sidst sad og græd af smerte med en flækket venstre brystvorte, med blod i ammerbrikkerne som jeg måtte bruge, grundet en flad højre brystvorte og fordi det gjorde ondt. 

Sp'en sagde efter en uge da hun besøgte os første gang og efter at have set mine bryster, at jeg blev nødt til at holde pause, da hun kunne se jeg havde det så skidt og mine vorter så forfærdelige ud. Jeg holdt pause 10 dage og gav mme ved siden af det jeg malkede ud. Min pige fik klippet tungebånd, som var årsagen til den forkerte sutteteknik. Samtidig fik jrg brystbetændelse. 

Nu kan jeg fint holde til det igen og hun sutter fint på begge. Jeg malker ud efter at jeg har ammet, for det meste :(  hvis jeg skal nå andet går der hurtig ged i det, og jeg får det ikke gjort ofte nok så supplerer med mme endnu.. Det er alt for stressende både at malke, give flaske med mme og amme, hun bliver da helt forvirret? :)

Når jeg malker ud kommer der knap 89- 90 ud, hvilket ikke er nok... Hun spiser gerne 100 ml

Hvordan får jeg amningen op at køre fuldt? Kan produktionen være stoppet? Kan den komme op igen nu hvor hun er 5 uger? 


Mvh Trine


Se svar...

2017-04-06

 Forkert sutteteknik

jeg har den skønneste dreng på snart 4 mdr som jeg fuldammer og er super glad for det :-)

Vi har dog den udfordring at han for nogle mdr siden er begyndt at suge læberne ind under amning, og han sluger så meget luft at han har utrolig ondt meget af dagen og store problemer med at komme af med sin afføring.

Jeg har læst alt hvad der står på Google, ammenet og set nok alle videoer på youtube for at rette det. 

Vi prøver forskellige ammestillinger, jeg hjælper ham med at hive underlæben ud, far hjælper med at hive den ud, men han suger den ind med det samme igen!

Han har også fået klippet tungebåndet og tjekket læbebåndet ved ØNH men det var ikke for kort - tungebåndet har ikke hjulpet.

Jeg giver ham massage, bøvser grundigt, cykler med benene og giver zoneterapi hjemme, men det er bare ikke nok. Vi skal til zoneterapi ved en behandler i morgen, men kan bare heller ikke give ham behandling for altid hvis det hjælper, jeg er overbevist om det er fordi han suger læben ind det driller os så meget.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe, da jeg ikke længere kan holde til at han skal have så ondt og ligge vågen flere timer og presse for derefter at gå omkuld af udmattelse uden han er kommet af med det.

Jeg ved det blev lidt langt, men håber i kan hjælpe :)

På forhånd tak!Endnu ikke besvaret

2017-03-28

 Flad brystvorte

Hej ammerådgivere. 

Som overskriften lyder så har jeg på mit højre bryst en flad brystvorte. Min søn fra 8/3 vil ikke længere tage fat og herved er min produktion også faldet ! Han ammer fint på det andet bryst. 

Jeg tror selv den er gal med sutteteknikken på den flade brystvorte og søger derfor lidt råd til hvordan jeg kan få ham til at tage brystet igen, hvad kan jeg gøre i forhold til den flade brystvorte og kan jeg komme ind i en god amning igen ?


Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her