LoginForside Om Forældre og Fødsel Støt os Ammerådgivning Emnerådgivning

Nyhedsbreve

Forsiden -> Nyhedsbreve

LoginNyhedsbreve

Hvis du ikke allerede modtager vores nyhedsbreve, kan du tilmelde dig her.

Herunder kan du se en del tidligere udsendte nyhedsbreve.

sendt: 03/04-19
April måneds nyhedsbrev
sendt: 01/03-19
Marts måneds nyhedsbrev
sendt: 02/02-19
Februars nyhedsbrev
sendt: 06/01-19
Januars nyhedsbrev
sendt: 30/11-18
Decembers nyhedsbrev
sendt: 30/10-18
Novembers nyhedsbrev
sendt: 11/10-18
Oktobers nyhedsbrev
sendt: 09/06-18
Invitation til prisoverrækkelse
sendt: 02/04-18
Du kan stadig nå det...
sendt: 10/03-18
Nyt fra din forening
sendt: 19/12-17
ALL WE WAN’T FOR CHRISTMAS
sendt: 03/11-17
Flest vælgere er interesseret i ældreområdet. Det er vi ikke!
sendt: 03/11-17
Nyt fra Forældre og Fødsel
01/09-17  

De fleste kan trygt planlægge at føde hjemme

Det er overskriften for den artikel, Ole Olsen, seniorforsker ved Forskningsenheden for Almen Praksis, Institut for Folkesundhedsvidenskab bidrog med til vores seneste temablad om hjemmefødsler.


Netop i dag er den overskrift højaktuel. Thomas Larsen, formand for fødselslægerne i Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi har været ude og advare mod hjemmefødsler, da han mener, de øger risikoen for barnet i tilfælde af komplikationer.


Vi i Forældre og Fødsel deler ikke denne bekymring. Hvis der er tale om en velvisiteret hjemmefødsel, er risikoen, for at noget går galt, den samme som, hvis det foregår på hospitalet. Se vores formand her i TV2 News i morges


De tal Thomas Larsen henviser til er ikke direkte sammenlignelige med danske forhold. Det er derimod de tal, Ole Olsen henviser til i artiklen i vores temablad.  Vi ved også at risikoen for indgreb ved en overflytning er meget mindre, og at vi i langt størstedelen af alle tilfælde får nogle gode fødsler alligevel. Endelig er der argumentet om, at man stjæler jordemødre fra fødegangene, som heller ikke holder, da man skal jo have 1:1 omsorg uanset, hvor man føder.


Så vi skal blive ved med at promovere alle de gode fødsler - også hjemmefødslerne - det er så vigtigt at få en god start.


Så er bestyrelsen er i den grad trukket i arbejdstøjet igen efter ferien. Men arbejdstøjet har dog ikke helt været lagt på hylden i ferien.


Her er et udpluk af de gange vi har været i medierne siden sidst:

Nyt fra bestyrelsen

En stor del af vores arbejde lige pt. går med forberedelser til det forestående arbejde i Sundhedsstyrelsen. Anbefalingerne for Svangreomsorgen skal revideres og første møde er den 6. september i København, hvor vores formand, Birgitte deltager, som repræsentant for Forældre og Fødsel.


En anden stor opgave er at udbrede kendskabet til Forældre og Fødsel. Rigtig mange kender heldigvis vores dygtige ammerådgivere, men foreningen er meget mere end det. Samtidig skal vi også blive bedre til at fortælle vores nuværende medlemmer, hvad det er vi arbejder med, og ikke mindst hvorfor.


Som et led i den strategi, kommer vi den 23. september, med i Doula TV på Kanal 1 i København, hvor vi fortæller om foreningen, hvad vi arbejder med og hvad vi tilbyder. Du kan se mere om samarbejdet her her på vores Facebookside.


En anden vigtig del af det arbejde består af at skabe netværk med mulige samarbejdspartnere, både fagpersonale og andre patient- og brugerforeninger. Bl.a. arbejder vi fortsat på optagelse i Danske Patienter, da et sådant medlemskab bl.a. vil give os en rigtig god rygdækning i større sager.

Hvad kan jeg gøre sidder du sikkert og tænker lige nu

Vi i bestyrelsen kan gøre rigtig meget. Men faktisk er det jer, som er de allervigtigste, når det handler om at udbrede kendskabet til Forældre og Fødsel.

  • Måske en i din mødregruppe, synes det med amning er svært og har brug for vejledning
  • Eller det kan være, at din kollega går og overvejer en hjemmefødsel, men gerne vil vide lidt mere  
  • Eller din gravide veninde har fået nogle resultater i forbindelse fosterdiagnostik, som hun og hendes mand gerne vil vende med en, der har stået i en lignende situation
  • Eller du overhører din fætter der til familiefesten, fortæller om deres problemer med manglende nattesøvn
  • Eller …..

I de situationer er I foreningens vigtigste ambassadører. Fortæl hvem vi er, opfordr dem til at gå ind på vores hjemmeside. Vi har amme- og emnerådgivere inden for mere end 30 emner, lige fra de hyggelige om aktiviteter med småbørn og til svære emner som abort og fostervandsprøver. 


Er det for stort et skridt at starte ud med den personlige kontakt, har vi også vores temablade med input fra både fagfolk og personlige beretninger. De er gratis for medlemmer, men kan også tilkøbes enkeltvis for ikke-medlemmer.    


Har du mod på endnu mere, så bare fortæl om os til alle interesserede. For Forældre og Fødsel er for alle, både kommende og nuværende forældre, bedsteforældre, sundhedspersonale og andre med interesse i svangreomsorg og fødsels- og familiepolitik i Danmark, set fra familiernes perspektiv. Hvis man melder sig ind for 2018 lige nu får man resten af 2017 med i prisen 


Ellers kan du jo starte med at dele det her nyhedsbrev.

Nyt fra fødekarudlejningen

Vi har fået tre nye udlejere hen over sommeren og flere kommer til løbende. Vi siger som altid tusind tak til de frivillige, der har påtaget sig det hverv.


Vi mangler stadig udlejere til Djursland og en enkelt mere på Fyn. Samtidig har vi brug for folk, der vil træde til og på frivillig basis hjælpe med at fragte fødekar rundt, når vi får nye udlejere.


Læs mere om fødekarudlejningen her, hvor du også finder kontaktoplysninger for vores koordinator for fødekarudlejningen Anita.

Nyt fra lokalgrupperne

Vores lokal gruppe i København arrangerer igen i dette efterår forældrecafé i Valby, Der bliver 3 gange henover efteråret, Det første med Camilla Härtel, der holder oplæg om parforhold. Glæd jer det var rigtig godt sidste år.


Programmet er lige på trapperne, så hold øje med kalenderen på hjemmesiden og vores facebookside.  


Sidder du selv med en ide til aktiviteter i dit lokalområde, så kontakt bestyrelse på fogf@fogf.dk, og hør hvem du kan kontakte.

Næste bestyrelsesmøde

Næste bestyrelsesmøde er 18. november 2017, har du noget du gerne vil have at foreningen tager op, kan du skrive til fogf@fogf.dk


Kærlig hilsen

Forældre og Fødsel


Foreningens aktiviteter er baseret på frivilligt arbejde og vi er afhængige af din støtte til at kunne videreføre det gode arbejde. Se her hvordan du kan støtte vores arbejde


Hvis man melder sig ind for 2018 lige nu får man resten af 2017 med i prisen 

sendt: 11/07-17
Hospitalsfødsel, klinikfødsel, hjemmefødsel - Fødslerne er til debat
sendt: 15/06-17
Nyt medlemsblad og nyt om folkemøde
sendt: 15/03-17
Nyt medlemsblad og nyt om revision af svangreanbefalinger
sendt: 09/03-17
Indkaldelse til generalforsamling i Forældre og Fødsel 2017
sendt: 20/01-17
Nyt om landslejr 7-9/4-2017 - og en tak til frivillige
sendt: 11/01-17
Nye ammerådgivere uddannet og endnu et medlemsblad er online
sendt: 09/10-16
Medlemsblad med ammeberetninger ude nu
sendt: 05/09-16
Nyt fra din forening
sendt: 09/07-16
Nye temanumre ude nu
sendt: 02/06-16
Nyhedsbrev om forårets og sommerens aktiviteter
sendt: 01/03-16
Nyt medlemsblad fra Forældre og Fødsel og mere om landsmødet
sendt: 07/01-16
Nyt om temanumre
sendt: 20/12-15
En julehilsen fra Forældre og Fødsel
sendt: 22/10-15
Nyt medlemsblad fra Forældre og Fødsel
sendt: 16/09-15
Invitation til landsmøde i Forældre og Fødsel: Familieliv anno 2016
sendt: 08/08-15
Brainstorming-dag i Forældre og Fødsel
sendt: 12/06-15
Sommernyt fra Forældre og Fødsel
sendt: 24/05-15
Et nyt tilbud til Forældre og Fødsels medlemmer
sendt: 21/04-15
Ny bestyrelse i Forældre og Fødsel
sendt: 07/02-15
Landsmøde og generalforsamling i Forældre og Fødsel
sendt: 04/02-15
Har du flair for tal? Forældre og Fødsel søger ny kasserer. Genudsendelse
sendt: 04/02-15
Har du flair for tal? Forældre og Fødsel søger ny kasserer.
sendt: 20/10-14
Nyhedsmail nr 1
Annonce

Vil du være medlem - tryk her