LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 93,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2019-02-13

 Tomhedsfølelse og mælkeproduktion

For 4 år siden fik jeg en dejlig datter. Ret hurtigt derefter skrev den første sygeplejerske i min journal at hun ikke mente min amning kom til at fungere da jeg næsten ingen mælk producerede. 

I 4 måneder lagde jeg min datter til brystet hver gang hun meldte sig (hurtigt måtte jeg supplere med flaske efter hvert måltid da hun skreg af sult på trods af at hun tålmodig kunne ligge 15-20 minutter ved hvert bryst og ammede aktivt) jeg malkede ud hver 3-4 Time i alle 4 måneder(hvor jeg kun fik 5-10 ml ud pr. Gang). Vi brugte periodevis flere dage i sengen hud mod hud og jeg drak litervis af hvidtøl og samtlige ammebomber man kunne komme i nærheden af. Intet hjælp og efter 4 måneder måtte jeg grædende erkende at mit store ønske om at fuldamme bare ikke lykkes. 

Jeg talte endda med flere læger om primperan som jeg fra udenlandske venner og bekendte har fået at vide er flittigt brugt i udlandet men hver gang jeg nævnte det for lægerne fik jeg at vide at sådan gjorde vi ikke i Danmark. 

Jeg har aldrig accepteret at mit inderste ønske ikke kunne lade sig gøre. 

Nu er jeg gravid igen i uge 38. Jeg har efter udenlandske fagpersonales anbefaling påbegyndt udmalkning fra uge 35. 

Nu er jeg løbet ind i en ny bekymring. Jeg er glad og positiv og har det generelt meget godt. Jeg glæder mig til at blive mor for anden gang men....! Hver gang jeg malker ud får jeg denne her ekstreme tomhedsfølelse indeni. Jeg bliver så ked af det på en måde jeg aldrig har prøvet før uden at kunne sætte ord på hvad det er der gør mig ked af det. Lige så snart jeg pakker pumpen væk og har lagt mælken i fryseren forsvinder den negative følelse og jeg føler mig glad igen. 

Er det normalt ??? Jeg hader efterhånden at malke ud fordi det udløser en følelse af håbløshed indeni mig. 

Er der noget jeg kan gøre for at slippe af med den følelse og evt. Også øge mælkeproduktionen??

Mvh en mor som virkelig ønsker at amme :) 

Se svar...

2019-02-13

 Ammeafvænning

Kære Brevkasse. 


Jeg er ked af det og frustreret lige nu. Jeg har en datter på 8,5 måned som jeg har fuldammet siden fødslen. Om dagen spiser hun rigtig godt og mange måltider f almindelig kost. Min udfordring er at vi gennem en periode på snart 3 måneder har ammet konstant gennem  natten, dvs i hvert fald en gang i timen, hvilket har resulteret  i at jeg snart ikke kan hænge sammen længere, har tabt mig og har det rigtig hårdt psykisk. Vi besluttede dog efter anbefaling af sundhedsplejerske at lave en ammeafvænning hvor far tager hende og jeg sover  i stuen. Det er noget i mig der slet ikke bryder mig om det og jeg kan slet ikke holde til at høre hendes gråd, far er rigtig god til at trøste hende og hun falder da også til ro, men jeg er bare så meget i tvivl om det er det rigtige at gøre. Jeg føler jeg svigter hende og at hun bare skal tilpasse sig vores behov. Far er uenig og tænker på mit velbefindende i forhold til at få noget søvn. Det er rigtig svært og jeg har brug for at vide at få noget sparring på det. 

Håber i kan hjælpe.


På forhånd tak.


Mvh Stine. 

Se svar...

2019-01-14

 Sår ved amning

jeg har termin med dreng nr 3 om 10 dage

De andre 2 har jeg ammet, men med problemer i opstarten i form af sår og revnede bryst vorter

Begge sundhedsplejersker har ment at teknikken var helt fin, så har ikke ændret på noget.

Frygter dog helt den smertefulde opstart denne gang.

Hvad kan jeg gøre for at undgå sår og revner denne gang! 

Se svar...

2019-01-07

 Dårlig sutteteknik eller manglende mælkeproduktion?

Kære jer,


Min lille pige på 11 dage kan ligge ved brystet i flere timer hvis hun før lov og jeg bliver usikker på hvorvidthun hyggesutter eller hvorvidt det er et resultat af dårlig sutte teknik eller for lav mælkeproduktion? 


Hun er de sidste par dage blevet meget ked af der fra eftermiddags tid og så det meste af natten. Om morgenen tror jeg hun er helt udmattet og hun sover et langt stræk, vågner og har “normal” rytme med bleskift, amning, kontakt, amning og søvn. Og så starter hun som sagt på at græde når vi rammer eftermiddag/aften. 


Da hun blev født 14 dage over tid og var meget ked af det den første nat, blev vi anbefalet at supplere op med mme til min mælkeproduktion kan mætte hende. Hun er nu 11 dage gammel og jeg føler stadig ikke hun bliver mættet af min mælk alene. Igen kan jeg ikke vurdere om det er dårlig sutteteknik eller min mælk der ikke er tilstrækkelig. Ydermere synes jeg hun er begyndt at få sværere ved at få

Fat i mit bryst og hyppigere giver slip for at søge igen.


Vi vil rigtig gerne undvære mme, men det er heller ikke holdbart for mine bryster at hun sutter/sover ved dem i flere timer ad gangen. Mit højre bryst har fået nogle ubehagelig sår, mens mit venstre ikke er yderligere påvirket end opstartsømt. 


Jeg håber i kan hjælpe mig med hvordan vi kan få en effektiv amning op og stå, så jeg kan nyde det igen og min datter kan blive mæt og måske er til at trøste i aften/nattetimerne. 

Se svar...

2019-01-04

 

Hej

Jeg har en dreng på 13 dage. Jeg har kæmpet med amningen fordi han falder hurtigt i søvn ved brystet. Jeg har forsøgt at holde ham aktivt først ved at nusse i hænder og fødder, ligge hud mod hud og bevæge hans arme når han ikke synker. Min SP anbefalede at trække brystet væk hver gang han ikke var aktiv, men det har gjort at jeg har ondt i brystet og nu vil han ikke på brystet mere. 

Jeg har også lidt problemer med nedløbsrefleksen som jeg prøver at stimulere ved udmalkning efter hver amning. 

De sidste to amning har ikke kunne lykkes. 

Hvad kan gøre for at holde ham aktiv uden at trække ham væk ? Det betyder nemlig også at han sutter meget yderligt. 

Mvh

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her