LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 94,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2019-05-19

 Nægter amning

hej brevkasse. 

Jeg skriver til jer fordi jeg har fået en rigtig grim start på amning. Jeg fødte vaginalt d.23/3 en sund og rask dreng. 

Vi har siden dag 1 haft problemer med amning grundet mine flade bryst vorter. Jeg fik udleveret en ammeprik og har ellers prøvet med den. Jeg har efter udskrivelsen været igang med medela brystpumpe og forsøgt ALVERDENS ting og sager for at amningen skal komme op og kører. Min søn har ikke taget meget på af min mælk da han ikke ville sutte hos mig. 

Jeg er i samarbejde med min SP begyndt og supplere med medela sutteflaske men nu er min søn begyndt ikke at ville have mit bryst. Han skriver og tager hobede væk men samtidig er han mega sulten så han prøver lidt igen og vrider hovedet væk med det samme. Jeg ender altid med at give ham en flaske , da amningen ikke gik. 

Jeg ønsker fortsat stadig at amme slt det jeg kan. 

Har i nogle gode råd til hvad jeg kan gører for at få min søn til at die hos mig. 


Mvh en meget ked og frustret mor

Endnu ikke besvaret

2019-05-15

 

Jeg er lige blevet mor til en sund og rask pige, og har en 2 årige søn i forvejen. Da jeg fødte ham kunne vi simpelthen ikke få amming til at fungere og efter 14 dage med blødende bryster og sved og tåre, tog vi til en privat øre næse læge som gjorde det klart at hans tungebånd var for kort og han klippede det med det samme . Trods både sygeplejersker og sundssplejsken havde sagt at der intet var at komme efter. Tiden efter hans tungebånd var blevet klippet, måtte vi indlægges med ham da det simpelthen medførte for mange smerter i hans lille mund og mine bryster var stadig sindssyge ødelagte, så amming stoppede hurtigt efter det, og vi gik til modermælkserstatning. Der var ingen problemer derefter, og vi prøvede at genoptage amningen med ham, men det ville han ikke. Nu sidder jeg har et par timer efter jeg er kommet hjem med min nyfødte datter, og mit ene bryst, som var hårdeste ramt med min søn er ved at flække og gå i stykker, og det gør simpelthen så ondt. Hun tog dog neget pænt imod mit bryst lige efter hun var kommet ud, og selvfølgelig var det lidt ubehag, men det stoppede hurtigt. Men hun vil ikke rigtig tage imod det andet, som knapt er så ømt, og har lige købt sutter brikker i håb om at det kan hjælpe lidt på smerten. Det virker ikke til hun tager forkert fat, men hun har til tider svært ved lige at finde det og så holde fast i det. Mit spørgsmål er faktisk bare om der er nogen faresignaler jeg skal holde øje med, i form af for kort tungebånd igen, udover at tungen læberne kan vise sig som hjerteform ved amming, og hvad kan jeg gøre for at hun bliver bedre til at finde og holde fast? Og er der noget specielt jeg kan gøre for at passe bedre på mine bryster så de ikke går mere i stykker. På forhånd tak. Se svar...

2019-05-11

 Dårlig sutteteknik 3 mdr.

hej,

Min søn er 3 mdr, og har fra starten af suttet forkert. 

Jeg har efter 8 uger været hos en privat ammevejleder for at få tilrettet teknikken. Og ligemeget hvor meget jeg prøver det hun viste mig, kan det ikke lykkedes at få ham til at åbne munden højt nok og fastholde den åbne mund omkring brystet 

Jeg har i for 3 uger siden fået klippet læbebåndet og for en uge siden tungebåndet. 

Jeg har for en uge siden fået løsnet hans købe, da denne var trukket tilbage. 

Han sutter desværre stadig forkert, hvilket resulterer knuder i brystet indtil jeg ammer ham i tvillingestilling. 


Er det for sent at få rettet på teknikken når han er så gammel? Og har I tips til hvordan ? 


På forhånd tak for hjælpen. 

Se svar...

2019-04-26

 Hyppig og lange amninger 14 dage gammel pige

Hej. For 14 dage siden blev jeg mor til en velskabt dejlig lille Pige efter en hård fødsel med akut kejsersnit. 

Jeg ammede efter fødslen, men på ca 3 dagen gav vi hende i to dage modermælkserstatning da hun havde tabt sig for meget og min mælk ikke var løbet til endnu. Hun tog på, min mælk løb til og vi stoppede med at give hende erstatning. 

Hun er endnu ikke helt på sin fødselvægt men tager på. 

Bort set fra to-tre nætter hvor hun har haft mavekneb sover hun godt om natten hvor hun kan sove 3-5 timer i streg. 

Men om dagen sover hun meget dårligt. Hun vil kun falde i søvn med mit bryst i munden og når jeg forsøger at ligge hende fra mig, vågner hun og græder og kan kun trøstes med bryst hvorefter hun falder i søvn hos mig igen hvilket resulterer i at hun ikke får sovet særligt lange lure og både min bryster og ryg belastes af at sidde med hende hele dagen. 

Derudover synes jeg at det er meget lange amninger vi har, når hun er vågen og ikke træt. Hun kan her amme imellem 1-3 timer kun afbrudt af bøvsen og bleskift. Når hun skal sove er det også kun brystet der duer. Hun vil kun ligge hos mig og far duer ikke. 

Jeg forsøger at øve med sut, men som regel blevet hun sur ked af det og vågner bare mere op og vil have bryst når jeg forsøger.

Er der noget jeg kan gøre?

Se svar...

2019-04-06

 Natamning 1,5 år

Hej med jer. 

Jeg har ammet min dreng siden Day 1. Vores amning har heldigvis kørt super godt og skønt. Min dreng er 1,5 år, han har lige lært at blive puttet af mig uden bryst. Jeg vugger ham i bæreselen. Og det er som om, han nyder det helt vildt! Så jeg begyndte at amme i stuen inden lur og inden til nat, og hvis vi har været væk fra hinanden i flere timer (Han er ikke startet i dagpleje endnu.) men nætterne er de samme som altid - amning amning amning (vi samsover) jeg har prøvet at tilbyde vand, og sut - så han lærer at finde tryghed der, men nogle gange hjælper det nogle timer, andre gange nogle få min. Hvorfor er det egentlig han har brug for så stærkt amme behov om natten? Om dagen efter spørger han virkelig sjældent amning nemlig. 

Knus herfra! 


Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her