LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 95,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2019-07-14

 Amning ved begge bryster

Hej 


Jeg har en dreng på 4 uger, som trives og tager godt på. Selvom jeg har ammet ham i 4 uger, finder jeg det stadig udfordrende, og jeg har nogle gange svært ved at læse hans signaler. Derfor har jeg et spørgsmål angående amning: 


Skal jeg altid tilbyde begge bryster ved hver amning? Jeg oplever ofte, at når han har spist ved første bryst, er blevet puslet og bøvset, er han glad og tilfreds. Når jeg herefter tilbyder det andet bryst, bliver han sur og frustreret - ved andet bryst spiser han lidt, græder lidt, trækker hovedet tilbage, spiser lidt igen men med frustration. Denne frustration gør, at jeg er i tvivl om, om han overhovedet skal tilbydes det andet bryst. Dog er jeg også bange for, at han ikke bliver mæt, hvis han ikke bliver tilbudt det andet bryst. 


Han spiser på nuværende tidspunkt cirka 9-10 gange i døgnet og spiser normalt 5-10 minutter ved det første bryst. Det er måske også værd at nævne at jeg bruger ammebrik, da jeg har lidt flade brystvorter. Ammebrikkerne gør også amningen udfordrende, da han nogle gange slår dem af, når han bliver frustreret.

Endnu ikke besvaret

2019-06-28

 Jeg giver snart op

Hejjamen hvor skal jeg starte hen...

Vi har kæmpet med amning i 6 uger. 

Jeg ammer med suttebrik fordi jeg ellers får meget ondt. Det føles som om jeg har et blåt mærke i brystet når jeg ammer hende uden.

Jeg har haft en ammevejleder ud at kigge på det og hun sagde jeg skulle bruge brikken. 

Jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre mere for at komme af med den. 

Føler også at lille pigen ikke stimulerer ordentlig og min mælk derfor er gået lidt tilbage igen. 


Se svar...

2019-06-15

 Ineffektive og meget lange amninger

Hej

Min søn på 5 uger tager ikke nok på i vægt. 

Problemet er at vi er inde i en ond cirkel hvor han sutter hele tiden men meget ineffektivt. Han “hyggesutter”, og får kun lige nok mælk til at han ikke er sulten, men når han tages fra er han sulten efter 5-10 minutter igen. Min mælkeproduktion halter fordi han aldrig får tømt mine bryster ordentligt.

Når han endelig bliver træt og får sovet nogle timer, og jeg også får hvilet, så spiser han grådigt og sutter godt til og det er tydeligt at han er blevet rigtig sulten. Men han sutter kun i måske 5 minutter på hvert bryst mens mælken løber hurtigt, og når det begynder at løbe langsommere går han over til det sædvanlige ineffektive “hyggesutning”, fordi han nu ikke er meget sulten længere. Det føles også som om mælken ikke løber så godt efter kort tid, nok fordi mine bryster slet ikke “kickstartet” rigtigt, så jeg har ikke nok mælk.

Amningerne kan tage meget lang tid, op til flere timer. Om natten sover han 2-3 timer, og så skal han ammes i omkring 2 timer før han kan sove igen.

Hvordan kan vi komme ud af denne onde cirkel?

Med venlig hilsen

Beea

Se svar...

2019-06-12

 Problemer med vægtøgning

Hej brevkasse,

For en måned siden blev jeg mor til en dejlig dreng. Han vejede 3400g ved fødslen, og begyndte at sutte ganske kort efter fødslen. Han havde to dage efter fødslen tabt sig til 3170g, og var begyndt at være gul. Efter 10 dage var vi hos sundhedsplejerske og fik at vide at hans vægtstigning var lige i underkanten. Han sov meget og skulle vækkes til måltiderne, og vi fik at vide at det er en almindelig effekt af gulsot at barnet bliver mere træt. Vi havde ikke været helt gode nok til at vække ham ofte nok, og jeg havde også begået den fejl at jeg troede han skulle amme “færdig” på de ene bryst inden jeg skiftede ham til det andet, og eftersom han hurtigt faldt i søvn ved brystet (efter ca 10 minutter, nogengange lidt før) fik jeg nogen gange kun givet ham fra det ene bryst. Han har dog hele tiden gerne villet sutte og har størstedelen af tiden siddet på mit bryst, men hvor han bare halvsover eller hyggesutter.

Vi begyndte at vække ham oftere (max to timer mellem amninger også om natten) og han sidder stadig på mit bryst rigtig meget i løbet af dagen. Jeg har hele tiden været nervøs for om han fik nok, og jeg kan mærke at det påvirker mig rigtig meget. Det gør det svært at slappe af under amningerne, og jeg har været helt derude hvor jeg nærmest sidder og tuder ned i hovedet på ham mens han spiser.

Det er også meget hårdt når han skal vækkes så ofte i løbet af natten hvor han ellers sover, for så får jeg nærmest ingen søvn. Ofte kun ca 3 timer om natten i to bidder. I løbet af dagen vil han hele tiden være på mit bryst så det får jeg heller ikke sovet mere end måske en lille lur tidligt på eftermiddagen. 

Vores dreng er i mellemtiden blev langt mindre træt i løbet af dagen. Han kan være vågen i længere tid ad gangen og vil gerne ligge tilfreds og kigge på ting med store øjne og sparke og bruge armene.

Han har aldrig virket direkte sløv. Han vågner altid når han bliver skiftet og i starten græd han meget under puslingen, men nu er han begyndt at ligge og være mere interesseret og kigge meget på omgivelserne.

Da han var tre uger var vi hos en anden sundhedsplejerske som sagde at vægten så fin ud. Hun sagde at vi godt kunne begynde at lade ham sove 3 timer om natten. Det gav mig virkelig meget ro på, og jeg syntes det begyndte at fungere bedre efter jeg stolede på at han fik mælk og tog på. Jeg fik også pludselig langt mere nattesøvn. Det virkede som om mælken løb hurtigere om han spiste langt mere ihærdigt, og han var jo også begyndt at være mere vågen og virke mere tilfreds. Bortset fra nogen gange om aftenen hvor han kan være lidt urolig og svær at få til at sutte ordentligt fordi han ligesom “angriber” brystet.

I dag, hvor han netop er fyldt en måned har vi lige været hos den første sundhedsplejerske igen, og hun siger nu igen at han har taget for lidt på og at vi skal supplere med MME i flaske efter hver amning. Det er jeg meget ked af, og jeg kan ikke helt forstå at han ikke tager nok på. Han har mange forholdsvis store portioner afføring om dagen, tisser meget og gylper. Så mælk kommer der da i ham! Han vejede 3710g inkl. stofble i dag hvor han er præcis en måned.

Jeg er meget bange for at flasken vil gøre at min mælkeproduktion går ned. Jeg har et kæmpe ønske om at kunne amme ham fuldt. 

Det skal lige nævnes at han stadig har lidt gulsot, men at han har fået taget blodprøve og at lægen sagde der ikke var grund til bekymring og at der ville blive fulgt op på det til 5-ugers undersøgelsen hvis der var behov.

Jeg har også købt en manuel brystpumpe, men har ikke fået det til at fungere fordi der ikke er rigtig noget tidspunk hvor jeg synes jeg kan pumpe ud. Han ligger hos mig næsten konstant.

Jeg har virkelig brug for hjælp til hvad jeg kan gøre for at få amningen til at fungere og få min søn til at tage ordentligt på. Jeg vil så gerne undgå at give MME, men vil jo naturligvis heller ikke sulte ham hvis han virkelig ikke får nok.

Mange hilsner den bekymrede morSe svar...

2019-06-10

 Suttebrik

Hej jeg har en datter på 4 uger og amning har været et problem helt fra starten af.

Vi blev indlagt pga gulsot og for stor vægttab på dag nr 3.

Jeg har nu kontakt til en ammevejleder og hun anbefalede at bruge suttebtikker. 

Jeg kan mærke at lille pigen ikke sutter nok med den og derfor er mælken allerede gået tilbage. 

Hvordan kan jeg komme af med dem? 


Hilsen angelina 

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her