login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Spørg Jordemoderen

Login  

jordemoderen

Spørg Jordemoderen

Brevkassen besvares primært af jordemødre der er medlem af Forældre og Fødsel.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Opret spørgsmål

Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 1,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2018-09-03

 Igangsættelse, fødsel, vestorm osv

hej

Jeg fødte for 2,5 år siden mit første barn. Jeg gik over tid og blev sat igang da jeg havde gået 12 dage over tid. Jeg bliver indlagt fordi de synes der er for lidt fostervand omkring i datter. Jeg får piller og kl 02 starter veerne og de er slemme fra start. Jeg kommer ned på fødegangen og jeg får nærmest vestorm da jeg kommer derned, der er næsten ingen pause i dem. Min datter bliver født kl 5.50, næsten 4 timer efter veerne startede. 

Jeg bristede en del og måtte syes af en læge og en overlæge. Jeg havde efterfølgende ondt i næsten 3-4 måneder og hver gang jeg fik det tjekket har man ikke kunne se noget om hvorfor. Idag mærker jeg ikke meget til det men det har skræmt mig en del. Jeg fik at vide jeg kunne vælge kejsersnit næste gang. Passer det ? Mener den bristning jeg fik hed 3a. 

Min mand og jeg ønsker og få et barn mere men jeg er blevet skræmt af min datters fødsel. Jeg er bange for at det skal gå lige sp stærkt igen, jeg kunne jo slet slet ikke følge med så stærkt gik det og at jeg skal briste igen og jeg så vil få følger af det. Jeg kan ikke klare og se en fødsel  i tv eller noget uden jeg begynder og græde. Det er ikke glædes tåre. 

Mine spørgsmål er: 

Kan jeg vælge kejsersnit næste gang? 

Hvis jeg vælger og føde alm. Er der så en chance for min bristning vil gå op og måske blive endnu værrer? 

Gik det så stærkt pga af pillerne ? 

Kan jeg forvente det vil gå meget stærkere næste gang hvis jeg føder alm. ? 


Mvh hende den skræmte

Se svar...

2018-08-28

 Vedr hjemmefødsel og at baby står fast

Hej

Jeg er anden gangsfødende, og fødte mit første barn hjemme. Jeg kan mærke, at der denne gang er en “del mere plads”, og at baby tumler rundt på trods af jeg er omkring 35+2. Jeg ved det er normalt, men har nu nogle tanker om, hvorvidt jeg kan ‘godkendes’ til hjemmefødsel. Jeg skal til jordemoder når jeg er 35+4, hvor det lød som jeg skulle ‘godkendes’ og jeg er derfor interesseret i at vide, om det er en meget vigtig faktor at baby står fast i bækkenet eller om jeg skal begynde at forberede mig på en hospitalsfødsel (som jeg ærligt ville være ret ked af)


MH

M

Se svar...

2018-08-26

 Gravid og lidt bekymret

Kære jordemoder

Jeg er mor til to og har lige fundet ud af at jeg er gravid igen. Første dag i min sidste cyklus var d 15. juli, så jeg må være omkring 6 uger henne kun.

Jeg er bekymret fordi jeg havde ret ondt i maven, lænden og kroppen (influenza/PMS-symptomer), helt ligesom jeg plejer når jeg skal til at have min menstruation, så jeg blev ret overrasket da min blødning aldrig startede og jeg kunne teste positiv for snart en uge siden. Jeg ved at man kan have lignende symptomer omkring den tid hvor ægget sætter sig fast, men de her milde smerter oplevede jeg cirka 4,5 uge i graviditeten - er det normalt? Skal jeg være bekymret eller særligt opmærksom på noget?

Jeg skal måske lige tilføje at min yngste er 2 år gammel, og bliver stadig ammet. Har det nogen betydning for graviditeten og den ekstra træthed og ømme krop jeg oplever lige nu? 

Mit første barn selvafvænnede så snart jeg blev gravid anden gang, men min datter har nærmest fået et større behov for at blive ammet nu, og det er ret hårdt for min krop kan jeg mærke. Jeg kan bare ikke overskue at afvænne hende, netop fordi hun er så glad for det.

Kh

Den bekymrede mor


Se svar...

  
Annonce

Vil du være medlem - tryk her