LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Spørgsmål om hjemmefødsel.

LoginSpørg Jordemoderen


Emner:

Spørgsmål om hjemmefødsel.

Tilbage  Info   
2018-09-26

Hej.

Jeg er gravid med mit 3. barn, og har termin d.11/10, altså om 15 dage.

Jeg har planlagt hjemmefødsel og har sent i forløbet fået adgang til tidligere fødselsjournaler.

Disse har givet jormoder/læge anledning til bekymring.

Min 1. Fødsel ligger 12 år tilbage. Fødslen tog 24 t. jeg var meget udtrættet, men fødte naturligt og uden komplikationer udover blødning på 750 ml. (Livmoderen) dette blev behandlet om Syntocinon injektion, ikke andet. Jeg fødte om aftenen og Vi tog hjem næste formiddag.

Min 2. Fødsel varede 10 t. Jeg kom ind på fødemodtagelsen og fødte min datter her efter 1 time. Ingen komplikationer, men en blødning på 600 ml. (Livmoderen) som blev behandlet med Syntocinon, ikke andet. Vi tog hjem 2 timer efter fødslen og alt var fint. 

Jeg har i denne graviditet været scannet en ekstra gang da min moderkage kun lå 1 cm fra livmoderhalsen ved første scanning, den havde nu flyttet sig og lå nu 2 cm fra, hvilket heldigvis fritager mig fra kejsersnit, om alt går vel, men den ligger jo stadig tæt på livmoderhalsen.

Jeg er nu virkelig i tvivl om hvad jeg skal vælge. Mit ønske om hjemmefødsel er enormt. Jeg ved at en overflytning kan opstå, men at afskrive hjemmefødsel på forhånd, gør mig så ked af det.

Jeg har talt privat med fødselslæge og har videre talt med en privat jordmoder. Begge disse har sagt at de ville turde løbe risiko, men Hillerød, hvor jeg er tilknyttet, fraråder umiddelbart hjemmefødsel hvis man har blødt mere end 500 ml.

De melder endeligt tilbage med deres vurdering i dag eller i morgen.

Jeg har kigget mig lidt omkring og kan se at Hvidovre første fraråder hjemmefødsel, hvis man tidligere har haft blødning over 700 ml. Videre kan jeg se at de i Sverige først fraråder ved tidligere blødning på over 1 L.

Holdningerne/meldingerne er altså meget forskellige.

Jeg har selvfølgelig ikke lyst til at sætte mig selv eller barnet i fare, men jeg vil være utrolig ked af det og jeg har svært ved at vælge en hospitalsfødsel på forhånd.

Dette særligt da jeg denne gang er tilknyttet Hillerød, hvor jeg har oplevet svære sygdomsforløb med både min mor og mormor.

Jeg tænker at jeg ved de andre fødsler ikke har fået ydeligere behandling end hvad kan gives hjemme. Hvis jeg skal overflyttes bor jeg 15 km fa hospitalet.

Både jeg og barnefar ønsker forsat en hjemmefødsel - kan hospitalet udelukke/nægte det - og hvad er dine tanker/råd, når du læser med?


 

Kære dig


Tak for dit brev.


Jeg kan se, du gør dig mange tanker om hjemmefødsel eller ej.


Jeg vil begynde med at sige til dig, at kvinder i Danmark har ret til at føde hjemme uanset tidligere fødselsforløb og uanset, hvor syge eller raske de er! Sygehuset SKAL sende en jordemoder til at assistere til din hjemmefødsel!


Når det er sagt, har sygehusene retningslinjer for, hvornår de anbefaler hjemmefødsel og hvornår de fraråder hjemmefødsel. Og ja, disse retningslinjer er forskellige. 


Du skal skal vælge at føde dér, hvor du er mest tryg! Der, hvor du vurderer, du kan få den bedste fødselsoplevelse!


Allerbedst vil det være, hvis du kan få en kendt jordemoder. En jordemoder du kan nå at lære at kende og blive tryg ved før fødslen (ved godt, du har termin lige om lidt) Så vil en evt. overflytning nemmere blive en fælles beslutningstagen, hvor både du, din mand og jordemoderen tager beslutning, om havd der skal ske. Svangreomsorgen anbefaler kendt jordemoder til alle hjemmefødere!


Hvis du spørger mig personligt, om jeg ville være tryg ved at assistere til din fødsel i hjemmet ud fra det, du har fortalt, vil svaret være ja. Og den side af sagen er nemlig også rigtig vigtig, får hvis du får en jordemoder ud, der er utryg ved situationen, vil det nemmere smitte af på jer alle og på jeres beslutninger.


Jeg har ikke noget entydigt råd til dig andet end at du skal vælge at føde der, hvor du er mest tryg.


Held og lykke med din fødsel.


Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder, IBCLC og Stud.Cand.San. Midwifery
X
Id:1475
Oprettet:2018-09-26 15:22:43
Besvaret:2018-10-01 16:21:03

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Annonce

Vil du være medlem - tryk her