LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

HCG Tidlig gravid og mega nervøs!

LoginSpørg Jordemoderen


Emner:

HCG Tidlig gravid og mega nervøs!

Tilbage  Info   
2018-12-22
Jer helt ny på siden og helt ny som gravid! Jeg var til tidlig scanning i forgårs, hvor man tydeligt kunne se gestinationssækken, men mon den er tom? Sygeplejersken skønnede mig til at være 4-5 uger henne. Fik taget blodprøver for at se hcg-tallene, ca. 24 timer efter hinanden. 

Her er resultatet fra d. 20/12 kl. 11.58:

Værdi: 2440 IU/L
Producent: Amager KBA
Prøvens normalområde: < 3
Resultatet ift. normalområdet: Resultatet er uden for normalområdet.
Laboratoriets kommentar:
Efter menopause <6 IU/L Gestationsalder afhængig

D. 21/12 kl. 11.53
Værdi: 3160 IU/L
Producent: Hvidovre KBA
Prøvens normalområde: < 3
Resultatet ift. normalområdet: Resultatet er uden for normalområdet.
Laboratoriets kommentar:
Efter menopause <6 IU/L Gestationsalder afhængig

Kan du mig med at specificere dette resultat? Har søgt nettet tyndt i flere timer og har en idé om hvad det betyder ud fra læsning, men jeg er ikke sikker.


Har du mulighed for ud fra scanningsbilleder + HCG tal at skønne hvor langt jeg er henne? Jeg troede at jeg var 7 uger henne, da jeg dukkede op til scanning, men det var fordi jeg talte fra sidste menstruations (ca.) første dag. Men jeg fik så at vide at jeg skulle minus de 7 uger med 2 uger. Så hvis jeg skal være korrekt i min tale, er jeg så 5 uger henne? Som den dygtige sygeplejerske estimerede – eller regner man de to uger med – så jeg siger at jeg er 7 uger henne, men i realiteten kun er 5 uger henne? 

Beklager min lange mail, men er helt ny på banen her! 
 
Glæder mig til at høre fra dig.
 
God jul og godt nytår 😊

 

Hej med dig


Ja, det kan godt være lidt forvirrende.


Ægget befrugtes ca. to uger efter sidste menstruations første dag. SÅ i realiteten er det først der, du er/bliver gravid (man opdager det dog først noget senere ved, når graviditetstesten viser to streger).

Det er rigtig svært, præcist at vide, hvornår ægget befrugtes, hvorfor man har valgt at gå ud fra sidste menstruations første dag i stedet for.

Det vil sige, at når du er 7 uger henne i din graviditet (beregnet fra første dag i din sidste menstruation) har dit æg reelt kun været befrugtet i 5 uger!!

 Når du blive scannet omkring uge 10 vil du få endelig fastsat din terminsdato og det er ud fra denne dato al fremtidig beregning ligger. 


Held og lykke med din graviditet.


Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen, jordemoder

X
Id:1486
Oprettet:2018-12-22 21:38:10
Besvaret:2018-12-28 09:48:54

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Annonce

Vil du være medlem - tryk her