Nyheder

Her kan du læse seneste nyt fra Forældre og Fødsel.

Ældre nyheder finder du i vores nyhedsarkiv.

Forældre og Fødsel bakker op om bekymringsbrev fra ledelserne på landets fødeafdelinger

23-05-2024

Forældre og Fødsel har fået indsigt i et bekymringsbrev sendt til sundhedsminister Sophie Løhde og formand for Danske Regioner Anders Kühnau. I brevet beskriver afsenderne, at fødeafdelingerne igen står overfor store generelle besparelser, som kan betyde at de investeringer, der er blevet lavet med bl.a. finanslovmidlerne fra aftalen "En god start i livet" 2022, vil blive tabt på gulvet. I Forældre og Fødsel deler vi bekymringen og bakker op om afdelingsledelsernes opråb. Læs det fulde brev ved at klikke ind på nyheden.

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om jordemødres forbeholdte virksomhedsområde og afgrænsningen heraf

17-05-2024

Forældre og Fødsel har den 16. maj 2024 indsendt høringssvar til Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende udkast til bekendtgørelse om jordemødres forbeholdte virksomhedsområde og afgrænsningen heraf. Bekendtgørelsen regulerer blandt andet hvilke opgaver og tiltag en jordemoder må varetage i forbindelse med en fødsel på eget ansvar og hvornår der skal henvises til en læge samt regler om anvendelse og ordination af vacciner og lægemidler.

Er du vores nye kasserer?

13-01-2024

Har du lyst til at spille en afgørende rolle i foreningen og blive en del af en engageret bestyrelse, som brænder for at gøre en forskel for fødende, kommende og nye familier i Danmark? Og har du flair for økonomi og tal? Så er det dig, vi mangler!

Høringssvar til lovforslag vedr. ændring af reglerne om jordemødres forbeholdte virksomhedsområde m.m.

25-08-2023

Forældre og Fødsel har indsendt høringssvar til lovforslag om ændring af bl.a. jordemødres forbeholdte virksomhedsområde, dvs. de regler som regulerer hvilke opgaver en jordemoder må varetage selvstændigt og uden fx. en læge. Det er vores vurdering, at lovforslaget ikke lever op til intentionen om at udvide jordemødrenes forbeholdte virksomhedsområde mhp. at at skabe fleksible rammer og understøtte kompetencer og faglighed.

Nyhedsbrev 4/2023

10-08-2023

Seneste nyt fra Forældre og Fødsel er sendt ud til medlemmer og nyhedsbrevsabonnenter den 10. august 2023.

Svigt i svangreomsorgen: Det viser analysen af fødendes vidnesbyrd

09-08-2023

"Konsekvensen af oplevelsen af svigt er for stor til at man kan tillade sig at gøre ingenting", siger lektor Marie Hald Thisted, som sammen med to kollegaer, har analyseret de over 120 vidnesbyrd Forældre og Fødsel i 2020/2021 indsamlede fra fødende, der havde oplevet svigt fra sundhedssystemet i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel.

Debatindlæg: Babyer skal ikke dø på grund af travlhed på en dansk fødegange

07-08-2023

På baggrund af denne sommers ekstreme travlhed på fødegangene, og dets konsekvenser for patientsikkerheden, har forkvinde Mie Ryborg-Larsen fået bragt et debatindlæg i Politiken dne 2. august 2023, hvor hun kræver handling: "Det er skandaløst at være vidne til, hvordan der gambles unødigt med fødendes og deres børns liv og helbred, og vi er nødt til at kræve politisk handling nu."

Nyhedsbrev 3/2023

08-05-2023

Seneste nyt fra Forældre og Fødsel er sendt ud til medlemmer og nyhedsbrevsabonnenter den 4. maj 2023.

Fokus på kejsersnit: Læs Isabella Arendts fødselshistorie

04-05-2023

April var 'cesarean awareness month' og i den forbindelse har vi sat fokus på kejsersnit før, under og efter fødslen. Flere fødende har delt deres oplevelser med kejsersnit med os. En af dem er politiker Isabella Arendt, som fødte sin datter ved akut kejsersnit i november sidste år. Læs hendes historie her.

Høringssvar til Region Sjællands nye fødeplan

17-04-2023

Forældre og Fødsel har afgivet høringssvar til Region Sjællands nye fødeplan

Høringssvar til Region Hovedstadens nye fødeplan

05-04-2023

Forældre og Fødsel har afgivet høringssvar til Region Hovedstadens nye fødeplan

Nyhedsbrev 2/2023

22-03-2023

Seneste nyt fra Forældre og Fødsel er sendt ud til medlemmer og nyhedsbrevsabonnenter den 22. marts 2023.

Ny undersøgelse: Hver 5. kvinde føler sig utryg efter fødsel

20-03-2023

Næsten hver femte kvinde føler sig utryg ved at skulle hjem fra hospitalet efter en fødsel, viser nye tal fra Center for Patientinddragelse. Der skal være meget bedre mulighed for at yde støtte og omsorg til de fødende, mener Forældre og Fødsel.

Nyhedsbrev 1/2023

04-03-2023

Seneste nyt fra Forældre og Fødsel er sendt ud til medlemmer og nyhedsbrevsabonnenter den 3. marts 2023.

Gennembrud i forsikringssager: Sådan fik Lotte erstatning for sin fødselsskade

03-03-2023

Har du fået afslag fra dit forsikringsselskab på dækning af udgifter til behandling af gener og skader efter graviditet og fødsel, så skal du ikke nødvendigvis give op. Praksis er ved at ændre sig, og Lotte er en af dem, som har taget kampen op med sit forsikringsselskab og fået anerkendt sin fødselsskade som en ulykke.

Høringssvar til Region Nordjyllands fødselsplan 2023

22-01-2023

Forældre og Fødsel har afgivet høringssvar til Region Nordjyllands nye fødselsplan 2023

Nyhedsbrev - valgspecial

30-10-2022

Nyheder fra Forældre og Fødsel med fokus på folketingsvalget den 1. november 2022

Henvendelse til Region Hovedstaden vedr. vikarstop og patientsikkerhed på fødeområdet

03-10-2022

Forældre og Fødsel har den 27. september sendt en henvendelse til Regionsrådsformand Lars Gaardhøj og formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, om hvordan regionen vil sikre at det planlagte stop for brug af vikarer og frivilligt ekstraarbejde ikke får konsekvenser for gravide, fødende og barslendes ret en værdig og sikker behandling

Oplæg til temadag om "Kulturen i svangreomsorgen - jordemoderens og obstetrikerens møde med brugerne"

14-10-2021

Den 13. oktober 2021 var Forældre og Fødsel inviteret til at holde oplæg om brugernes oplevelser med svigt og overgreb i svangreomsorgen på en temadag arrangeret af DSOG (fødselslæger), Dansk Jordemoderfagligt Selskab og Jordemoderforeningen.